Faciliteiten

BrandLIVE

De BrandLIVE-ruimte in het Benno Premselahuis van de Hogeschool van Amsterdam biedt onderzoekers, docenten en studenten de mogelijkheid om in één ruimte content te creëren, te distribueren en te monitoren.  De ruimte hang vol met schermen, waardoor het de dynamiek en snelheid van een newsroom heeft.

BrandLIVE is een concept van Digitas LBi en wordt verder onder andere gebruikt door The Huffington Post, ShareThis en Centraal Beheer Achmea. Voor meer informatie en een introductie van de ruimte, neem contact op met Maarten Terpstra.

Makers Lab

In het Makers Lab kun je brainstormen, maar vooral ook dingen maken. Het Makers Lab in het Benno Premselahuis van de Hogeschool van Amsterdam bestaat uit een presentatie- en vergaderzaal, en een ruimte met machines en werktafels. Naast de computergestuurde machines zoals een 3D-printer en lasersnijmachine, heeft het Makers Lab ook de beschikking over een ruim assortiment reguliere machines en gereedschappen, bijvoorbeeld om te zagen, solderen, schuren, vacuumvormen, buigen, boren of knippen.

Voor meer informatie over het Makers Lab ga naar hva.nl/makerslab

Observatorium

Het Observatorium is het onderzoekslaboratorium van opleiding Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam. Het biedt onderzoekers, studenten en docenten een praktijkruimte waar op professionele wijze onderzoek kan worden uitgevoerd. Zij kunnen in de onderzoekersruimte van het Observatorium veldwerk doen in de vorm van een enquêtes, groepsdiscussies, diepte-interviews, face-readings of observaties. Vanuit de regiekamer met spiegelwand kan het onderzoek worden opgenomen voor verdere analyse en verslaglegging.

Het Observatorium bevindt zich in het Benno Premselahuis en is beschikbaar voor zowel docenten als studenten die onderzoek willen doen. Gebruikmaken van het Observatorium? Bezoek dan de website van de Hogeschool van Amsterdam voor uitgebreide informatie over de ruimte en contactgegevens.

Daklab

Het Daklab is een plek waar partijen kunnen experimenteren met groenvoorzieningen en innovaties voor daken. De slimme toepassingen die op het dak worden ontwikkeld, getest en getoond helpen om de stad groener, leefbaarder en klimaatbestendiger te maken. In de aarde is het groene mineraal Olivijn gemengd, dit vangt CO2 af, zo draagt het dak bij aan een schonere lucht.

Het Daklab bevindt zich op het Benno Premselahuis van de Hogeschool van Amsterdam en bestaat deels uit permanente groenvoorziening en deels uit Rooffood: eten van het dak, waaronder verschillende smaken thee. Daarnaast hebben studenten van de Minor Inteliggent Environments het dak voorzien van sensoren. 

Het Daklab is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam, Rainproof en de Knowledge Mile. De realisatie is in samenwerking met DakDoktersGrown Down Town en greenSand

Vergroening van de Knowledge Mile

Het Daklab bevindt zich midden op de Knowledge Mile, het gebied tussen het Amstelstation en de Nieuwmarkt, waar bewoners, (lokale) bedrijven en start-ups, maatschappelijke organisaties, studenten, docenten en onderzoekers samenwerken om de kwaliteit van leven te verbeteren. Knowledge Mile-partner De Gezonde Stad is de onafhankelijke procesbegeleider van de vergroeningsambities van de Knowledge Mile.