Knowledge Mile

Over

De Knowledge Mile is een gebied in Amsterdam dat loopt van het Amstelplein tot de Nieuwmarkt. Initiatiefnemer Amsterdam Creative Industries Network verbindt hier een lokale en internationale community van kennisinstellingen, bedrijven, organisaties en bewoners om zo gezamenlijk de slimste straat in Amsterdam te realiseren.

De basis van de Knowledge Mile wordt gelegd door de vijfenveertigduizend studenten die in het gebied hun opleiding volgen. Hiermee is het een van de meest intensieve kennisgebieden van Nederland. De Hogeschool van Amsterdam, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Hogeschool Inholland zijn via het Amsterdam Creative Industries Network betrokken bij dit initiatief.

Partners

Een groot aantal bedrijven aan de straat is inmiddels onderdeel geworden van de coalitie, zoals KLM, NS, KPN, Rabobank Amsterdam, Bell Labs, The Student Hotel, Zoku, Waag Society en We The City. Met deze partners maken we van de Knowledge Mile een creatieve leeromgeving waar slimme oplossingen voor de grootstedelijke uitdagingen van vandaag worden ontwikkeld, getest en getoond.

Fahim Kawsar is Director Internet of Things Research bij Bell Labs en gaat het gebied gebruiken als testomgeving: “The Knowledge Mile provides companies like Bell Labs with a unique urban testbed and a chance to work together with end users, students and residents to test our technology that has shaped the world in the past and will do so in the future.” 

De gemeente Amsterdam geeft aan dat de mogelijkheid om innovatie in een stedelijke omgeving te testen en te ontwikkelen uniek is. Ger Baron, Chief Technology Officer van de Gemeente Amsterdam: “De Knowledge Mile laat de mogelijkheden van sociale en digitale innovatie in de praktijk zien. Voor Amsterdam is het daarmee een cruciaal testbed voor innovatie.”

Aansluiten

Wil jij met ons het gebied van het Amstelstation tot de Nieuwmarkt transformeren tot de slimste straat van Nederland? Kijk voor meer informatie op knowledgemile.org of neem contact op met Maarten Terpstra via maarten@amsterdamcreativeindustries.com of 06 - 52 66 74 93.