In het Lab wordt nauw samengewerkt door onderzoekers van de afdeling IMVFX van de Nederlandse Filmacademie en het lectoraat Play and Civic Media van de Hogeschool van Amsterdam

Partners uit de creatieve industrie kunnen onderzoeksonderwerpen of directe vragen uit de praktijk rond bijvoorbeeld gamedesign principes of virtual reality productie aan het Lab voorleggen. Deze worden dan in grote of kleinere studentenprojecten en onder begeleiding van een docent/onderzoeker verder uitgewerkt. Daarbij wordt de input uit de praktijk gekoppeld aan theorie (communicatiewetenschap, filmtheorie, media-psychologie, game theory, interactive storytelling etc) en worden mogelijke antwoorden en oplossingen getoetst met behulp van wetenschappelijk verantwoorde onderzoeksmethoden.

Voorbeelden van vragen die in samenwerking met industrie partners werden uitgewerkt:

Hoe vertel je verhalen voor 360° graden viewers zoals Oculus Rift, Samsung VR of Google Cardboard?

Hoe kunnen games zorgen voor attitude verandering?

Hoe stuur je de aandacht van de kijker in een 360° graden 'cinematic VR experience', gebruikmakend van 3D sound design?

 

We werken onder meer samen met AVRO/TROS, WeMakeVR, IJsfontein, Submarine Channel, AMP Studio, NLfilm, Info.nl en Pilotfish.

Het Lab is altijd op zoek naar uitdagende vragen uit de praktijk van nieuwe industriepartners die hun eigen verkenningen rond gaming en VR willen koppelen aan innovatieve onderwijs- en onderzoeksprojecten.

Meer weten? Neem contact op met Mirjam Vosmeer m.s.vosmeer@hva.nl.

Ben je student (van binnen of buiten de HvA) met belangstelling voor games en/of VR, en ben je op zoek naar een spannend afstudeerproject? We zijn benieuwd naar je ideeën!