Connect II

Hoe match je studenten en bedrijven?

Studenten nemen een belangrijk aandeel in binnen de werknemers’pool’ van bedrijven/organisaties in de creatieve industrie. Voor studenten vormt het opdoen van praktijkervaring een belangrijk onderdeel van hun studie. Binnen Connect II staat het matchen van studenten en bedrijven/organisaties centraal.

Wij verrichten verschillende onderzoeken rondom dit thema. Het gaat om:

 1. de ervaringen, wensen en behoeften van studenten die worden opgeleid voor beroepen in de creatieve industrie als  het gaat om het zoeken naar een stageplaats of afstudeeropdracht om het praktijkonderdeel van hun studie in te vullen.
 2. de ervaringen, wensen en behoeften van bedrijven/organisaties in de creatieve industrie met betrekking tot het vinden van stagiaires en afstudeerders om hun stagevacatures te vervullen en hun onderzoeksopdrachten uit te voeren alsmede het verkrijgen van inzicht in aspecten van het eisenprofiel om dit in een later stadium te kunnen matchen met capaciteitenprofielen van studenten.
 3. het onderzoeken van de mogelijkheden voor het opzetten van een online 'marktplaats' voor HBO opdrachten, stages en afstudeeropdrachten in de creatieve industrie aan de hand van een inventarisatie van mogelijkheden (functionaliteiten, samenwerkende partners, financiering en organisatiestructuur) voor het opzetten van een online platform dat tegemoet komt aan de wensen van studenten, werkveld en hogescholen.

Met dit onderzoek beogen wij een bijdrage te leveren aan de aansluiting van onderwijs op de beroepspraktijk om zodoende bij te dragen aan het economische en maatschappelijke rendement van de creatieve industrie en het onderwijs.

Meer weten? Mail dan naar de projectleider Skylla Blake-Janssen: skylla.janssen@inholland.nl

 • Esther Bouw

  Lab coördinator
  Neem contact op
  06 25022943
  CAPTCHA
  Deze vraag is om automatische spam berichten te verhinderen.

Andere interessante projecten van dit lab