GoGoGo

Probleemstelling

Door middel van de GoGoGo app (iOS en Android) is het voor studenten mogenlijk om hun route te tracken met behulp van de smartphone. Tijdens het gebruik gaven ze aan of ze lopend, per fiets of per OV onderweg waren.

Deze data slaan wij op en is gevisualiseerd http://labs.densitydesign.org/gogogo. Door dit te doen kan een overzicht worden gemaakt van de bereikbaarheid van de stad. Tevens kan er een overzicht worden gemaakt van de snelste routes door de stad of kan er inzichtelijk worden gemaakt waar in de stad de knelpunten liggen. Door dit inzicht terug te koppelen naar de gemeente en gebruikers kunnen deze handelen op deze data. Vervolgens kunnen wij met deze tool constant blijven monitoren om te kijken of de situatie verbeterd/verslechterd of zich verplaatst.

Tijdens een eerste pilot hebben tijdens het event Students In Motion meer dan 200 studenten van de Hogeschool van Amsterdam de app geinstalleerd en zijn er meer dan 300 routes gelogd in de stad. Deze zijn gevisualiseerd en het resultaat is terug te zien op http://labs.densitydesign.org/gogogo-report/.  

 

  

 
 • Wouter Meys

  Lab Coördinator
  Neem contact op
  06 21156717
  CAPTCHA
  Deze vraag is om automatische spam berichten te verhinderen.