Open Access Publishing

Hoe publiceer je multimediale onderzoeksresultaten tbv de Creative Industrie?

Onderzoek in en naar de creatieve industrie levert resultaten op die gedeeld moeten kunnen worden met de creatieve industrie, onderwijs, en wetenschap. Waar traditionele publicatiemodellen zich vooral richten op geschreven tekst, levert toegepast onderzoek in toenemende mate multimediale en digitale output. Hiervoor zijn nieuwe strategieën en verschijningsvormen in publishing nodig.

Hoe publiceer je actueel, snel en open multimediale onderzoeksresultaten ten behoeve van de Creatieve Industrie?

Opgedane kennis en tastbare onderzoeksproducten moeten open gedeeld kunnen worden met bijvoorbeeld mensen die werken in de creatieve industrie. Deze mensen hebben veelal geen toegang tot gelicentieerd en moeilijk deelbaar wetenschappelijk materiaal. Vaak zijn relevante artikelen daarnaast niet goed te vinden in internationale zoekmachines.

Aan de hand van veldonderzoek en interviews wordt een inventarisatie gemaakt van de behoeftes van toegepaste onderzoekers en mensen die werken in de creatieve industrie. Vervolgens worden door middel van onderzoek en de ontwikkeling van tools voor het toegankelijk maken van onderzoeksoutput concrete methodes voor het actueel, snel en open publiceren van multimediale onderzoeksoutput vastgesteld.

Het uiteindelijke adviesrapport stelt geschikte publicatiemodellen voor praktijkgericht en multimediaal onderzoek binnen de creatieve industrie voor. Het project draagt hiermee bij aan de optimale kennisdeling tussen onderzoek, onderwijs en werkveld.

 • Margreet Riphagen

  Lab Coördinator
  Neem contact op
  06-41512070
  CAPTCHA
  Deze vraag is om automatische spam berichten te verhinderen.