technologyLab_2016

Welke waarde heeft kunst voor de technologisch veranderende samenleving?

Introductie

De maatschappij verandert vanwege constant vernieuwende technologieën. Hiermee verandert ook de beroepspraktijk van kunstenaars en kunsteducators. De steeds complexere samenleving levert steeds complexere problemen. Problemen die niet enkel opgelost kunnen worden door cognitie, maar waarbij empathie en bezieling van essentieel belang zijn. Daarbij is nieuwe technologie pas innovatief wanneer er betekenis aan gegeven wordt. Kunsteducatie is hét onderwijs waar men leert betekenis te geven en vraagstukken met empathie en bezieling te benaderen. Daarmee is kunsteducatie essentieel voor innovatie in de technologie en beta-wetenschappen. Binnen het TechnologyLAB worden studenten opgeleid om met die steeds sneller veranderende maatschappij en beroepspraktijk om te gaan.

Aanpak

Interdisciplinair kunstonderwijs tussen kunst, technologie en beta-wetenschappen. Tijdens technologyLab 2016 worden 5 workshops aangeboden:

 • Holography
 • Storytelling
 • De creatieve robot
 • Space babies and quote generators
 • Electronisch spek met Little Bits en MakeyMakey.

Deze workshops worden gegeven door externe professionals die representatief zijn voor het innovatieve beroepsveld waar zij zich in bevinden. In 2016 komen deze professionals allemaal uit A-Lab, de Amsterdamse broedplaats voor de creatieve industrie en tevens buren van de Breitner Academie.

 

 

 • Michiel Koelink

  Labcoördinator
  Neem contact op
  06 15096978
  CAPTCHA
  Deze vraag is om automatische spam berichten te verhinderen.

Andere interessante projecten van dit lab