Tentoonstelling Benno Premselahuis

Hoe brengen we Benno tot leven in het Benno Premselahuis?

Aanleiding

Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) is gevestigd in het Benno Premselahuis in het hart van de Amstelcampus aan de Knowledge Mile, die de opleidingen van AHK verbindt met die van de HvA.

Het Benno Premselahuis is gebouwd als hoofdkantoor van de Raad van de Arbeid, later de sociale verzekeringsbank. Op de 4e verdieping zijn de enige twee nog originele en monumentale ruimtes te vinden, op dezelfde etage als het ‘hoofdkwartier' van ACIN en verschillende onderzoekslabs.

Directe aanleiding is dat ACIN het initiatief heeft genomen die monumentale raadzaal te hernoemen tot Benno Premselazaal in 2016. Dit geeft momentum om het werk en de persoon van Benno Premsela in het gehele gebouw onder de aandacht te brengen.

Probleemstelling

Het gebouw is in gebruik door verschillende opleidingen van de faculteit voor DMCI, namelijk Media, Informatie & Communicatie (MIC) en de opleiding Communicatie (CO). Keuze voor de naam is in die zin ook een logische, echter de gebruikers komen op geen enkele wijze in contact met het werk, het belang van het werk en de persoon voor ontwerp en de kwaliteit van ontwerp in NL is geweest.

Aanpak

In het kader van de Minor Tentoonstellen, een specialisatie van de Reinwardt Academie (AHK) gericht op erfgoed presentaties ontwikkelen en realiseren een projectgroep erfgoedstudenten onder begeleiding van docenten van de AHK, gastdocenten uit de tentoonstellingssector en docenten van de HvA een passend concept voor het Benno Premselahuis.

Resultaat

Een tentoonstelling/ presentatie in het Benno Premselahuis van de Hogeschool van Amsterdam, te openen in juni 2016.

Contact

Neem voor vragen contact op met Mario Jellema

 • Nancy van Asseldonk

  Lab Coördinator
  Neem contact op
  020 5277162
  CAPTCHA
  Deze vraag is om automatische spam berichten te verhinderen.